BILJARTCOMPETITIE ZUID-OOST  DRENTHE

 


Mededelingen

7 mei - De competitie zit er weer op. Het bestuur wenst alle biljarters en hun families een prettige vakantie en we beginnen 29 augustus met de jaarvergadering en bekeruitreiking. De plek van de jaarvergadering is nog onbekend, maar zo snel ik het weet zal ik het op de site vermelden en een melding in de app-groep doen.
De bedoeling is om dan op 26 september met de competitie te beginnen. Willen alle teams even aangeven of ze weer mee doen. Hoe eerder ik kan beginnen met de voorbereiding, hoe meer tijd ik heb om alles weer in elkaar te draaien.

2 mei - De Drie Paardjes 2 wint de Ep Oosterhof-bokaal door overtuigend van Barnstee 2 te winnen. Het werd 9-2 voor het team van de Drie Paardjes 2 dat bestond uit F. Menke,  K. Bruinsma, V. Lunenborg, P. Been en M. Koning.  Aan het eind van de avond ontvingen zij uit handen van onze voorzitter B. Wolbers de beker met de grote oren.  Van harte gefeliciteerd. De spelers van Barnstee 4 voor het onafhankelijke leiden van deze finale avond.

28 april - In de strijd om de Ep Oosterhofbokaal verloren zowel de nummer 1 als nummer 2 van de competitie hun thuiswedstrijd en zij zagen hun kans op eeuwige roem in rook opgaan.
De Drie Paardjes 2 versloeg Barnstee 4 met 8-3  en Barnstee 2 versloeg Barnstee 3 met 6-5 .
De finale wordt donderdag 2 mei gespeeld tussen De Drie Paardjes 2 en Barnstee 2. De wedstrijd wordt gespeeld bij de Drie Paardjes, aanvang 19:30 uur.

20 april - Barnstee 4 is donderdagavond kampioen geworden na een 7-4 overwinning op Postkantoor 1. Het bleef lang spannend omdat het beslissende 5e punt niet wou vallen. Pas na de overwinning van Siebrand de Boer op het andere biljart was het kampioenschap een feit. Bé Bos zorgde uiteindelijke voor de verdiende eindstand.  Het bleef nog lang onrustig in Barger Oosterveld.

Op 25 april beginnen we met de kruisfinales voor het winnen van de Ep Oosterhof bokaal. Dit is een aparte finale die losstaat van het kampioenschap en deze komt in de plaats van de oude wedstrijden tussen de verschillende klasse-kampioenen. In deze wedstrijden spelen alle spelers met het eindgemiddelde van de competitie (zie speciale pagina met Punten finale. Beide wedstrijden worden bij de Barnstee gespeeld omdat Barnstee 4 en Barnstee 3 als 1e en 2e zijn geëindigd. De winnaars plaatsen zich voor de finale- plaats van de finale nog niet bekend.

14 april - Barnstee 4 en Barnstee 3 plaatsen zich voor de nacompetitie. Het kampioenschap bij de teams en individueel is nog open. Het blijft spannend tot de laatste ronde. 
Wil het team dat de "EP Oosterhof"-bokaal in zijn bezit heeft even contact opnemen met de voorzitter- B. Wolbers - 06-53361117 - of even een berichtje plaatsen inde groepsapp.

23 maart - 28 maart geen competitie. Deze week was bedoeld om alle inhaalwedstrijden in te halen zodat we met een gelijk aantal gespeelde partijen aan de laatste drie ronden konden beginnen. 

Er zijn diverse teams die liever het aanvangstijdstip naar half acht willen verplaatsen. Dit kan in goed overleg natuurlijk al, maar we nemen het als agendapunt mee naar de volgende jaarvergadering (eind augustus)

10 maart - We worden allemaal een jaartje ouder en de verjonging onder de biljarters is een groot probleem. Om ook de oudere biljarter binnen boord te houden is het (ook bij de KNBB) inmiddels toegestaan om hulpmiddelen te gebruiken zoals keuverlengingen en de vork. Dit is de stok met de vier kruislings geplaatste pootjes. Enige eis is dat de pootuiteinden het laken niet kunnen beschadigen. Wij nemen dit beleid van de KNBB gewoon over.

24 februari Bonuspunt bij de drie paardjes 1 - Zwartemeer 2 naar Zwartemeer 2 (totaal niet goed berekend)

8 februari geen competitie ivm carnaval

03-02-24 H.Jalving -Barnstee 1 , nieuw lid na 4 partijen 41% boven gemiddelde = 8 strafpunten. De punten gaan als bonuspunten naar Barnstee 4, Barnstee 3, Barnstee 2 en de Drie Paardjes 2

28-1-24 In de individuele stand worden alleen die spelers vermeld die meer dan 2 partijen gespeeld hebben

24-12-23 Alle spelers die meer dan 7 wedstrijden gespeeld hebben zijn herzien, hun nieuwe te maken caramboles vind je op de spelerslijsten.
Halverwege de competitie is Barnstee 4 winterkampioen; ze hebben 9 punten voorsprong op Barnstee 3 en 12  op De Drie Paardjes 2. Erwin Ahlen leidt de persoonlijke stand. 

Alle Spelers en hun familieleden wensen wij prettige kerstdagen en een heel voorspoedig 2024.

02-12-23 Bij de partij Postkantoor 1 - Drie Paardjes 1 gaat bonus naar Drie Paardjes 1 0.85-0.84
Bij Barnstee 2 - Oosterhof 1 gaat de bonus naar Oosterhof 1 0.89 - 0.83

18-11-23 Nog steeds geen nieuwe datum voor Postkantoor 1 - Barnstee 1. Kom op jongens, regel dat nou even.

22-10-23 2 Nieuwe spelers spelen na herziening meer dan 10% boven gemiddelde. GertJan de Jonge van Postkantoor en Flip Been van de Drie Paardjes; dit resulteert in strafpunten.

12-10-23 Wedstrijd Postkantoor 1 - Barnstee 1 uitgesteld; inhalen voor 16-11-23.

8-10-23 We zijn al weer 2 ronden op gang. Nog geen klachten gekregen, alleen over het wedstrijdschema.....

28-8-23  31 AUGUSTUS JAARVERGADERING EN BEKERUITREIKING
Van alle teams behalve de Viersprong een melding ontvangen dat ze ook de komende competitie weer mee doen.