BILJARTCOMPETITIE ZUID OOST DRENTHE
Info
Agenda 2019/2020
Boete's
Formulieren
Wij over onszelf
Klasse 1
Klasse 2
Finale
Notulen 2019
Spelersoverz./Wijz.
Wedstrijdregelement
Algemene Regels
Spelregels
Puntentelling
Teamindeling
Wedstrijdformulieren
Spelers Vast Car
Spelers Nieuw Car
Het bestuur
Info Nieuwe Clubs
Geschiedenis

 

A. Algemene Regels 

 

1.     De aanvang van de wedstrijdavonden is 20.00 uur. In onderling overleg mag er op een ander tijdstip begonnen worden. De teams worden verzocht 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn.

2.     Er wordt in twee klassen gespeeld. De 1e klasse speelt op de dinsdagavond. De 2e klasse speelt op de donderdagavond.

3.     Per seizoen vind er een jaarvergadering plaats vóór aanvang van de competitie waarin ook de bekeruitreiking van de voorgaande competitie plaats vindt. Het bezoeken van deze vergaderingen is VERPLICHT!! Is een vereniging niet persoonlijk aanwezig op een vergadering dan wordt een boete opgelegd van 23 Euro

4.     De thuisclub zorgt voor een arbiter en schrijver. In onderling overleg MAG dit ook anders geregeld worden.

5.     Mocht een wedstrijd door omstandigheden niet gespeeld kunnen worden, dan dient het uitstellende team voor 18.00 uur van de betreffende speeldag zowel de tegenstander als de wedstrijdleider (tel 06-46726048) te informeren. Het uitstellen van een wedstrijd (met uitzondering van een sterfgeval) wordt bestraft met een boete van 5 Euro. Wordt er te laat afgebeld dan krijgt het uitstellende team 2 strafpunten en een boete van 5 euro.
Komt de tegenstander zonder opgave van reden niet opdagen dan krijgt dit team een boete van 25 euro en 5 strafpunten.
De uitgestelde wedstrijd dient binnen 4 competitieweken te zijn gespeeld. Is dit niet het geval dan krijgt het uitstellende team 0 wedstrijdpunten en een boete van 25 euro. De tegenstander krijgt het gemiddelde van zijn in alle voorgaande wedstrijden gemiddeld behaalde wedstrijdpunten (inclusief bonuspunten). Bij de berekening wordt er afgerond op hele punten.
In de laatste 3 competitieweken dienen uitgestelde wedstrijden voor de volgende wedstrijdavond ingehaald te worden. Is dit niet het geval dan krijgt het uitstellende team 0 wedstrijdpunten en een boete van 25 euro. De tegenstander krijgt het gemiddelde van zijn in alle voorgaande wedstrijden behaalde wedstrijdpunten (inclusief bonuspunten). Bij de berekening wordt er afgerond op hele punten.

6.     Elk lid krijgt een uniek lidnummer dat op het wedstrijdformulier vermeld dient te worden. Elk lid moet zijn ingeschreven voordat het mag meespelen.

7.     Voor de jaarvergadering dient de samenstelling van de verschillende 5-tallen aan de wedstrijdleider te worden doorgeven.

8.     Het wedstrijdformulier (met uitslag) dient door de thuisspelende club, direct na afloop van de wedstrijd  doorgegeven te worden aan de wedstrijdleider. Dit kan per SMS/WhatsApp (06-46726048) of email (schiphouwer001@hetnet.nl). Is de uitslag niet dezelfde avond doorgebeld, dan krijgt de thuisspelende club een boete van 5.00 Euro.

9.     Uitslagen en programma zijn te zien op RTV Drenthe Pag 351 en op internet via www.bilzod.nl.

10. Finaleronde. Aan het eind van de competitie spelen de winnaars van de klassen in een thuis en een uitwedstrijd tegen elkaar om het algemene kampioenschap. Alle spelers worden voorafgaand aan deze finale herzien. De in de finale gescoorde punten tellen niet mee voor het persoonlijk gemiddelde. Er worden geen bonuspunten uitgereikt.
Teams mogen alleen vaste teamleden of spelers van de reservelijst opstellen. Het team dat de meeste punten behaalt, wordt kampioen. Eindigen 2 teams gelijk dan beslist het proportionele gemiddelde (= Totaal aantal gemaakte caramboles gedeeld door het totaal aantal te maken caramboles). Is ook dat gelijk dan beslist het totaal aantal gemaakte caramboles.

11. Prijzen aan het eind van de competitie: voor elke klasse zijn er aantal teamprijzen beschikbaar. Verder heeft iedere klasse een wisselbeker en is er een prijs voor de algemeen kampioen. De algemeen kampioen krijgt met ingang van het seizoen 2012-2013 de “EP OOSTERHOF BOKAAL” uitgereikt. Wint een team 4 keer achtereen de "EP OOSTERHOF" bokaal dan mag dit team de trofee houden. Er is een extra prijs voor die speler die in zijn klasse de meeste winstpunten heeft behaald in zijn gespeelde partijen die meetellen voor het persoonlijk kampioenschap. Bij gelijk eindigen wint de speler met de minst gespeelde wedstrijden, vervolgens met het hoogste proportionele gemiddelde.